NOTÍCIES

22/05/2023

El Departament de Salut ha presentat el “Pla d’acció per a la millora de l’atracció i fidelització de professionals al sistema de salut de Catalunya”. Aquest document pren com a base els reptes identificats i acordats en el si del Fòrum de Diàleg Professional (FDP) i s’articula com a primer pas d’impuls del Departament de Salut en l’execució de les accions considerades prioritàries per pal·liar el dèficit de determinats especialistes de medicina i de psicologia clínica així com el dèficit d’infermeres.

La SCP ha col·laborat participant en alguns dels grups de treball que s’han creat per la seva elaboració.

15/05/2023

El pediatre Quique Bassat, investigador d’ISGlobal, ha rebut el premi a la millor activitat de divulgació científica i humanística de la X Distinció del Claustre de Doctors i del Consell Social de la Universitat de Barcelona (UB) per la seva la tasca de divulgació en l’àmbit de les malalties infeccioses en els infants de països de baixa renda i de la pandèmia de la COVID-19.

08/05/2023

Document de consens que sorgeix de la col·laboració de diverses societats científiques espanyoles implicades en l’atenció de la infecció pel virus de la grip. Les conclusions extretes s'han fonamentat en les evidències de més qualitat disponibles a la literatura científica i, si no, en l'opinió dels experts convocats. Al document de consens s'aborden els aspectes clínics, microbiològics, terapèutics i preventius  de la grip, tant en població pediàtrica com en adults. El document de consens vol contribuir a facilitar l'abordatge clínic, microbiològic i preventiu de la infecció pel virus de la grip i, consegüentment, a disminuir-ne les conseqüències importants sobre la morbimortalitat de la població.

04/05/2023

Davant el desproveïment de les presentacions nacionals de cefuroxima suspensió oral i granulat per a suspensió oral, l'Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris (AEMPS) ha iniciat la importació d'una presentació de cefuroxima suspensió oral (Zinnat 25 mg/ml granulat per a suspensió oral de 70 ml) que permeti el tractament dels pacients pediàtrics que ho necessitin i no es puguin adaptar a les presentacions orals disponibles.

 

01/05/2023

Des de la SCP, estem treballant per modernitzar la imatge de la Societat i augmentar la seva presència a l'espai digital. Alhora treballem per facilitar, encara més, l'accés de socis i sòcies a tots els espais de formació que la Societat té. Per aconseguir-ho, una de les primeres accions ha estat renovar la nostra pàgina web.

D'altra banda, també volem iniciar una tasca de divulgació adreçada a les famílies. Aquest projecte constarà de diferents fases i ens agradaria comptar amb la col·laboració de socis que vulguin col·laborar activament en la fase de creació de continguts adreçats a les famílies.

La Junta
28/04/2023

Avui divendres 28 d’abril ha estat l’últim dia en que heu pogut trobar a la Natàlia Corominas al seu despatx  de l’Acadèmia, perquè ha arribat el final de la seva etapa laboral i a partir d’ara li toca gaudir d’una ben merescuda jubilació.

23/04/2023

L'Estat Mundial de la Infància és l'informe insígnia de l'UNICEF que es publica des del 1.980. S’hi analitzen els factors que afecten els nens i les nenes a tot el món: mortalitat neonatal, infantil i materna; aigua i sanejament, vacunació, nutrició, educació, protecció (matrimoni infantil, treball infantil, mutilació genital femenina, etc.), salut mental, adolescència i apoderament de la dona.

El 2023 l'Estat Mundial de la Infància es centra en la problemàtica de la immunització, que en el cas dels nens i nenes ha patit el retrocés més gran dels últims trenta anys.

23/04/2023

Arran de l’augment detectat, des del setembre del 2022, a diversos països europeus, de casos de malaltia invasiva per estreptococ del grup A (EGAi) i escarlatina, amb algunes defuncions associades, l’Agència de Salut Pública de Catalunya (ASPCAT) ha emès diversos notes informatives, que es van actualitzant amb les últimes dades disponibles.